Skip to content

Stoppen met roken, snoepen of met alcohol op de Bankenhoeve?

Misschien ben je het roken allang beu? Misschien is er diep van binnen allang dat stemmetje dat je niet langer afhankelijk wilt zijn van roken? Ook voor alcohol kan dit gelden. Wat begonnen is met de verzuchting van “Ja gezellig” een glaasje wijn na het werk, of tijdens het koken, is misschien verworden tot ook een glaasje, of twee glazen, tijdens het koken en ook nog een glas wijn ‘s avonds op de bank….

Voor je er erg in hebt, is het een gewoonte geworden. Elke avond een paar glazen of samen een fles wijn of meer zelfs… Het is begonnen als een genotmiddel maar het wordt een gewoontepatroon. Stoppen met roken, stoppen met snoepen of stoppen met alcohol levert op een gegeven moment meer nadelen dan voordelen op, je krijgt misschien gezondheidsklachten of slaapproblemen, je word onnodig dik…

Je verslavingen doorbreken op de Bankenhoeve begint met jouw wilsbesluit

Wij gaan je niet overtuigen dat je moet stoppen met je verslavingen. Je bent vrij bij de Bankenhoeve om te doen wat je wilt. Het doorbreken van je verslavingen vraagt om een wilsbesluit op basis van je geestkracht, wat je werkelijk wil. Als je diep van binnen ervan overtuigd bent dat je wilt breken met jouw gewoontepatroon van roken, snoepen of drinken dan ben je bij de Bankenhoeve aan het goede adres.

Wij bieden jouw een omgeving waarin je daadwerkelijk los kunt komen van je verslavingen! Eventuele ontwenningsverschijnselen zijn gemakkelijker te accepteren in een omgeving die voor jou nieuw is, waar mensen zijn die begrip hebben voor jouw geworstel.

Je voorkomt veel moeilijke momenten doordat je je dagelijkse routine verbreekt, hierdoor voorkom je verleidingen. Bij de Bankenhoeve verblijf je immers intern van zondagavond tot vrijdagmiddag. Je volgt een vastenkuur op maat. Detoxen met sapvasten of mild vasten op basis van het advies van de natuurgeneeskundige die met jou het vastenprogramma bespreekt en vaststelt. Eventueel aangevuld met een lever- en galreiniging wanneer dit nodig is.

Op de Bankenhoeve is voldoende lichaamsbeweging, om je heen wordt niet gerookt, gedronken en niet gesnoept. Niemand valt je lastig met vragen of je misschien een sigaret, iets te snoepen of alcohol wil, er zijn geen asbakken.

Veel afleiding en je gedachten verzetten

Bi de Bankenhoeve is veel afleiding. Er is veel aandacht voor opruimen, schoonmaken, ontgiften, detoxen (hoe je het ook wilt noemen). Je doet dingen die je thuis niet doet. Wij bieden een gevarieerd dagprogramma met lichaamswerk en meditatie, met creatieve werkvormen waarbij je uiteraard vrij bent om al dan niet aan onderdelen deel te nemen. Je komt in beweging. Je kunt gaan fietsen of een eindje wandelen. Gebruik bijvoorbeeld je moeilijke momenten voor een blokje om.

Uit onderzoek van deĀ universiteit van Exeter (Engeland) blijkt dat een wandeling de effectiefste manier is om het verlangen naar een sigaret te onderdrukken. Ook verminderen de ontwenningsverschijnselen op deze manier. Bovendien is het goed voor je lijn en krijg je er meer energie van.

Een mix van detoxen, verwend worden en therapie

Bij de Bankenhoeve verzet je je gedachten. Wij bieden je een rustgevende aangename omgeving, wij bieden ontspanningsoefeningen als je daar behoefte aan hebt.Als het nodig is, kun je jezelf oppeppen. Wij ondersteunen je daarbij met een verwenprogramma met twee keer per week ontspannende en helende massages. EnĀ  last but not least krijg je een therapeutisch consult, hypnotherapie of psychosociale therapie, waarin we met je op zoek naar de oorzaken van je verslavingen en waarin wij je handvatten bieden om je gewoontepatronen kunt doorbreken. Je kunt een dagboek bijhouden als je dat wilt en elke dag opschrijven hoe je je voelt, wat moeilijke momenten zijn en hoe je die hebt overwonnen. Dit dagboek kan je eventueel tot steun zijn.

In de loop van de week kom je op deze manier zowel lichamelijk als geestelijk los van je verslavingen. Je gaat weer in jezelf geloven en voelt je trots op het weerstaan van verleidingen. Je krijgt weer controle over je eigen gedachten en lichaam.

Een nieuwe gezonde start?

Na je verblijf op de Bankenhoeve kun je een nieuwe gezonde start maken op het gebied van voeding, werk, relaties en vrije tijd. Je kunt het anders en leuker maken voor jezelf. Je hebt je gewoontepatronen doorbreken en je kunt een nieuwe start maken …..

“De opbouw is prima verlopen. De alcohol tot op heden niet meer aangeraakt. Ook de koffie niet. Met als resultaat dat ik wonderwel slaap! Voorlopig hou ik dat dus even zo”.

Back To Top