Programma detox kuur

Tijdens de detox kuur van zondag 19.00 uur tot vrijdag 13.00 uur bieden wij een gevarieerd programma waaraan iedereen vrij is om deel te nemen. Niets is verplicht. Je hoeft niets, je mag wel van alles. Iedere morgen beginnen wij oftewel met een wandeling of yoga of lichaamswerk en meditatie. Er kan creatief gewerkt worden, iedereen is hier volkomen vrij in, wij bieden de materialen voor schilderen, mandala´s kleuren, boetseren. Je mag onbeperkt gebruik maken van onze fietsen, infrarood sauna, onze fitness apparatuur, de buiten-jacuzzi en ook van onze houtgestookte buitensauna.

Kuren in Nederland

Ieder die dit wil, krijgt een individueel therapeutisch consult met een ervaren psychosociale therapeut of een hypnotherapeut. Dit therapeutisch consult is altijd bij de basisprijs inbegrepen. Wij bieden zonder meerkosten een lever- en galkuur en je kunt gebruik maken van al onze wellness faciliteiten. Dagelijks serveren wij biologische sappen vers bereid met de slowjuicer en ‘s avonds een vers soepje. We bieden tevens mogelijkheden voor een dagelijks klysma en leverpakkingen zonder meerkosten. Naar behoefte bieden wij ontspannings– en visualisatieoefeningen.

De basisprijs van 585 euro (of 570 euro als je een kamer deelt) is exclusief behandelingen.  Alle deelnemers bieden wij op maandag indien gewenst voor 60 euro een consult met de natuurgeneeskundige op basis van iriscopie. Ben je vaker geweest dan kun je dit vervangen door een check-up plus massage of door een totale lichaamsmassage of een andere natuurgeneeskundige behandeling zoals cupping. Je kunt op dinsdag, woensdag of donderdag lichaamsmassages boeken a 50 euro per behandeling.

Ik zal dit nooit vergeten, ik weet zeker dat mijn leven een andere gezondere richting op gaat

Begeleiding

De detox kuur wordt begeleid door een team van professionals; de natuurgeneeskundigen Joke Anders www.jokeanders.nl  en Jolien Daenen, Jolien Daenen, Praktijk voor Natuurgeneeskunde een viertal massagetherapeuten t.w. Liesbeth Meijer www.praktijkheilzaam.nl  en Jozien Dekker www.pvet.nl, Mo Reker www.mohara.nl , Esther Koopmans, www.essence4you.nl en de yoga docente Ellis Leeters www.yoga-elle.nl. De dagelijkse leiding is in handen van Helma Banken, hypnotherapeute, en Gerard Haverkate, psychosociaal therapeut .

De begeleiders zijn dienstbaar aan jouw proces. Dit zie ik vaak anders. Fijn dit zo de hele week en bij alle begeleiders te ervaren.

Mild vasten of sapvasten?
Rijstvasten of Budwig vasten? Wel of geen leverkuur?

Bij de Bankenhoeve bieden wij naast een volledige sapkuur de mogelijkheid om na enkele dagen over te schakelen op het z.g. rijstvasten of op een Budwig kuur. Ook gedurende de hele kuur is mild vasten mogelijk.  Dit is met name van belang voor mensen die medicatie moeten nemen met vast voedsel of voor mensen die heel slank zijn maar toch lichamelijk (en/of geestelijk) willen reinigen. De aard en inhoud van de kuur kan op maandag tijdens jouw individueel consult met de natuurgeneeskundige worden besproken en in overleg vastgesteld. Dus twijfel je, boek dan een natuurgeneeskundig consult. Als je niet eerder een uitgebreide leverreiniging hebt gedaan en je wilt voor het eerst hieraan meedoen dan stellen wij een advies door de natuurgeneeskundige verplicht.

Bij ons gaat het heel goed. Nog altijd onder het gewicht en nog steeds niet roker… De nieuwe wijze van eten is top…Kortom een van de betere weekends (met gezond resultaat) in ons leven.

Vasten bij de Bankenhoeve: een zee van mogelijkheden

We hebben themaweken maar je kunt elke vastenkuur bij ons invullen zoals je zelf wilt. Je kunt er een sportvastenweek van maken. Wij stellen dan een programma op met wandelingen, fietstochten en cardio-fitness.  We hebben een roeiapparaat, een crosstrainer en een massagestoel waar je onbeperkt gebruik van kunt maken. Voor het speciale Bankenhoeve tarief van 5 euro per dag kun je onbeperkt gebruik maken van de sportfaciliteiten van Clever Fit http://www.clever-fit.nl in Beneden Leeuwen. Je maakt er een vastenwandelweek van door de z.g. Boerenwandelpaden bij ons in de buurt te gaan lopen. Je kunt dit inplannen als dit jou uitkomt en op momenten als jij daar zin in hebt tijdens jouw kuurweek. Je kunt er ook een week van persoonlijke groei van maken want wij, Gerard Haverkate en Helma Banken, en al onze masseurs hebben extra’s te bieden op het gebied van het psychotherapeutisch begeleiden van mensen. Desgewenst kun je een of meerdere massages vervangen door massagetherapie of een healing.  

Interieur houtgestookte buitensauna

Themaweken

1. Spiritualiteit: Naast extra lichaamswerk en Meditatie worden in deze weken meer rustmomenten ingebouwd en wij besteden aandacht aan Transpersoonlijke Ontwikkeling. Alle maaltijden zijn in stilte.

2. Vitaliteit: In deze kuurweek besteden we extra aandacht aan het thema Vitaliteit door een relatie te leggen met gezondheidspreventie, gezonde voeding (vitaal en fatale voeding), energiegevers en energievreters. Aan de hand van een beter inzicht in deze thema’s kan een persoonlijk energieplan gemaakt worden voor het dagelijks leven.

3. Chineng Qigong: Dit betreft een kuurweek met dagelijks, vaak zowel ‘s ochtends als ‘s avonds, extra Chineng Qigong lessen. De lessen worden gegeven door Sandra Ruben. Chi Neng Qigong is meditatie in beweging. Het maakt je hoofd leeg zonder stil te zitten. Het is een bewegingsleer die ontspant, versterkt en soepeler maakt. De oefeningen zijn makkelijk aan te leren en fijn om te doen. De bewegingen zijn sierlijk en eenvoudig maar hebben een enorm krachtig effect op je gezondheid en gevoel van welzijn. Bij Chi Neng werk je aan 3 energiecentra in je lichaam. Deze worden door het oefenen gevuld met Chi (levensenergie) en met elkaar verbonden. Hierdoor ontstaat innerlijke balans. Lichaam en geest, spieren en gewrichten worden sterker en gezonder. Chi Neng helpt bij stress, slapeloosheid en klachten als hoofdpijn, lage rugpijn, koiude handen en voeten. Het versterkt je immuunsysteem. Je krijgt er meer energie van. Ook mensen die chronisch moe zijn of een burnout hebben, zijn gebaat bij deze manier van bewegen.

Chi Neng Qigong is bedoeld voor mensen met een gezondheidsprobleem maar ook voor wie zelf de verantwoordelijkheid wil nemen voor gezondheid, welzijn en geluk. De oefeningen worden voornamelijk staand gedaan, maar kunnen ook zittend of zelfs liggend worden uitgevoerd. Naast oefeningen komen waarden als respect, mededogen, moed, eerlijkheid en wijsheid onder de aandacht. Chi Neng doe je voor jezelf maar door Chi Neng in groepsverband te doen, wordt het effect wel versterkt. Samen is het gemakkelijker vol te houden en stimulerend. Je leert van en met elkaar en het kan gezellig zijn.

Onderscheid fysieke honger van psychische honger

Uiterwaarden

Wij helpen je daarbij. Wij bieden tijdens de kuren in 2018 een informatieve Workshop aan over emotionele eetpatronen / vitaal en fatale voeding maar ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen. We stemmen de workshop af op de behoeftes van onze kuurgasten. Iedereen is vrij om hieraan deel te nemen. In het individueel therapeutisch consult, dat bij de prijs is inbegrepen, kun je desgewenst een en ander voor jou individueel verder uitdiepen.

Lever- en galkuur

Intervaltraining op crosstrainer of rower brengt de vetverbranding op gang

De lever- en galreiniging is geen nieuwe uitvinding. Alle oude culturen en beschavingen waren op de hoogte van de noodzaak om de lever schoon te houden. De leverreiniging is een van de meest waardevolle en effectieve methoden om je gezondheid terug te krijgen. Door de galkanalen van de lever en de gal te onstoppen, kan de lever haar functie beter uitoefenen. Elk moment van de dag is de lever betrokken bij het produceren, verwerken en aanleveren van gigantische hoeveelheden voedingsstoffen. Bij de Bankenhoeve bieden wij de mogelijkheid, aan diegenen die dit advies van de natuurgeneeskundige krijgen, om op dinsdag mee te doen aan een lever- en galkuur. Deze kuur is bij de prijs inbegrepen. Desgewenst geven wij ook adviezen voor een eventuele follow-up.

Extra therapeutisch consult?

Bij behoefte aan extra therapeutische verdieping kan tegen gereduceerde kosten (50 euro) een extra therapie sessie, een consult Rouw en Verlies bij Rouwconsulente Gemma Oomen , een acceptatiebehandeling, een behandeling voor groot verdriet of Dorntherapie behandeling voor wervel- en gewrichtscorrectie bij Jozien Dekker, een chakrabehandeling of  (bloemen)healing bij Liesbeth Meijer, een spiritueel consult www.yogaschoolmahima.nl/tarot.html, een sessie Coaching met Paarden www.oberon-coaching.nl   of een energetisch consult bij Petra Verhoef www.rigpameditation.nl afgesproken worden.

Ik heb een topweek gehad, veel geleerd, de therapeuten zijn erg deskundig op hun vakgebied!

Is je interesse gewekt en wil je meedoen, meld je dan aan via ons Aanmeldformulier.