skip to Main Content

Tijdens de detox kuur van zondag 19.00 uur tot vrijdag 13.00 uur bieden wij een gevarieerd programma waaraan iedereen vrij is om deel te nemen. Niets is verplicht. Je hoeft niets, je mag wel van alles. Iedere morgen beginnen wij oftewel met een (stilte)wandeling of lichaamsoefeningen. Wij bieden de materialen voor schilderen, boetseren e.d.. Je mag volop gebruik maken van onze fietsen, infrarood sauna, onze fitness apparatuur, de massagestoelen, de buiten-jacuzzi en onze houtgestookte buitensauna.

Behandelingen

Alle deelnemers bieden wij op maandag een consult met de natuurgeneeskundige Hanny Spruijt op basis van iriscopie. Ben je vaker geweest dan kun je dit vervangen door een heerlijke massage door de Shiatsu therapeute Hanneke Bouman. Zij werkt op basis van een pols-, tong-, hara- en /of naveldiagnose vanuit de chinese geneeskunde.

Op dinsdag en donderdag bieden wij therapeutische lichaamsmassages van 45 minuten per behandeling. Een therapeutisch consult over levensgebieden zoals werk en relaties, rouwverwerking of persoonlijke ontwikkeling is, tijdens de weekkuren die begeleid worden door Gerard Haverkate en Helma Banken, bij de basisprijs inbegrepen. In de kuren die begeleid worden door gast-kuurleiders wordt dit aanbod vervangen door themagerichte workshops. Wij bieden, zonder meerkosten, een lever- en galkuur. De Bankenhoeve biedt tevens mogelijkheden voor een dagelijks klysma en leverpakkingen zonder meerkosten.

Ik zal dit nooit vergeten, ik weet zeker dat mijn leven een andere gezondere richting op gaat

Begeleiding

De detox kuur wordt begeleid door een team van professionals; de natuurgeneeskundige  Hannij Spruijt www.iriscopie-spruijt.nl ,   de shiatsu therapeute Hanneke Bouman. en de massagetherapeuten Liesbeth Meijer www.praktijkheilzaam.nl  en Jozien Dekker www.pvet.nl,  De dagelijkse leiding is in handen van Helma Banken, hypnotherapeute, en Gerard Haverkate, psychosociaal therapeut met uitzondering van de kuren die begeleid worden door gast-kuurleiders zoals Marielle en Martijn Stolker.

Gerard Haverkate en Helma Banken

De begeleiders zijn dienstbaar aan jouw proces. Fijn dit zo de hele week en bij alle begeleiders te ervaren.

Mild vasten of sapvasten? Rijstvasten of Budwig vasten? Wel of geen leverkuur?

Dagelijks serveren wij biologische sappen vers bereid met de slowjuicer en “s avonds een vers soepje. Bij de Bankenhoeve bieden wij naast een volledige sapkuur de mogelijkheid om na enkele dagen over te schakelen op het z.g. rijstvasten of op een Budwig kuur. Ook gedurende de hele kuur is mild vasten mogelijk.  Dit is met name van belang voor mensen die medicatie moeten nemen met vast voedsel of voor mensen die heel slank zijn maar toch lichamelijk (en/of geestelijk) willen reinigen.

Als je voor de eerste keer komt vasten kan de aard en inhoud van de kuur op maandag tijdens jouw individueel consult met de natuurgeneeskundige Hanny Spruijt worden besproken en in overleg vastgesteld. Dus twijfel je of je wilt sapvasten of mild vasten, bespreek dit dan in een natuurgeneeskundig consult. Als je niet eerder een uitgebreide leverreiniging hebt gedaan en je wilt voor het eerst hieraan meedoen dan stellen wij een positief advies door de natuurgeneeskundige/iriscopiste verplicht.

Interieur houtgestookte buitensauna

Bij ons gaat het heel goed. Nog altijd onder het gewicht en nog steeds niet roker… De nieuwe wijze van eten is top…Kortom een van de betere weekends (met gezond resultaat) in ons leven.

Themaweken

1. Yoga themaweken: In deze weken wordt er dagelijks yoga aangeboden. Deelname aan de yoga is vrijblijvend. Yoga geeft een extra stimulans aan het reinigingsproces tijdens de kuur en draagt bij aan het meer tot jezelf komen, beter te leren ontspannen, meer bewustzijn te ontwikkelen van het eigen lichaam, soepeler te worden en je meer bewust te worden van de relatie tussen lichaam en geest. De yoga asana’s ondersteunen vooral de fysieke reiniging terwijl de adem- en ontspanningsoefeningen mentaal voor rust en ruimte zorgen.

Marijntje Lazet (week 2022) geeft Yin yoga, de meer rustige en meditatieve vorm van yoga.

In de Hatha Yoga lessen van Nadia van Raam (week 15 – 20 mei 2022) staat liefdevol omgaan met jezelf en genieten van de yoga…centraal.

Tijdens de lessen van beide yogadocenten ligt de nadruk op het ondersteunen van het orgaan (darmen, lever, galblaas of nieren) dat die kuurdag centraal staat, door het stimuleren van de meridianen (energiekanalen) die met dit orgaan in verbinding staan”.

3. Vitaliteit: In deze kuurweek (17 – 22 juli 2022) besteden we extra aandacht aan het thema Vitaliteit door een relatie te leggen tussen gezondheid, gezonde voeding (vitaal en fatale voeding), energiegevers en energievreters. Dagelijks wordt een workout aangeboden.

4. Marielle en MartijnDe kuur van 3 – 8 oktober 2021 met het thema Loslaten wordt begeleid door Marielle en Martijn Stolker. In de kuur staat het laten stromen van je energie centraal. Waar ligt jouw kern en wat kun je loslaten zodat je weer in balans en in je kracht komt? Naast iriscopie worden massages gegeven. In de kuur van Marielle en Martijn is het extra (hypno)therapie consult niet inbegrepen. In plaats daarvan worden themagerichte workshops gegeven. Daarnaast kun je indien wenselijk tegen betaling van 50 euro een coachsessie boeken. Marielle is werkzaam als coach, therapeut en trainer. Martijn is een teamplayer, beoefent Tai Chi en Chi Qong.

Individueel advies Voeding

Wij bieden tijdens alle kuren, zowel de week- als de weekendkuren, de mogelijkheid om je individueel te laten adviseren over voeding of over over emotionele eetpatronen, vitale en fatale voeding maar ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen.

Uiterwaarden

Lever- en galkuur

Interval training stimuleert de vetverbranding

De leverreiniging is een van de meest waardevolle en effectieve methoden om je gezondheid terug te krijgen. Door de galkanalen van de lever en de gal te reinigen, kan de lever haar belangrijkste functie, reiniging en energieproductie, beter uitoefenen. Bij de Bankenhoeve bieden wij de mogelijkheid, aan diegenen die dit advies van de natuurgeneeskundige krijgen, om op dinsdag mee te doen aan een lever- en galkuur. Deze kuur is bij de prijs inbegrepen. Desgewenst geven wij ook adviezen voor een eventuele follow-up.

Extra therapeutisch consult?

Bij behoefte aan extra therapeutische verdieping kan tegen gereduceerde kosten (50 euro) een extra therapie sessie zoals een een consult Rouw en Verlies bij Rouwconsulente Gemma Oomen, een acceptatiebehandeling, een behandeling voor groot verdriet of Dorntherapie behandeling voor wervel- en gewrichtscorrectie bij Jozien Dekker, een chakrabehandeling, Dorntherapie  of een healing bij Liesbeth Meijer, een spiritueel tarot consult bij Marietje van den Akker-Gerritsen  afgesproken worden. Een detox gezichtsbehandeling kun je, sinds kort, boeken bij Jhuly van schoonheidssalon Be a queen pal tegenover de Bankenhoeve. Coaching met Paarden door Barbara Eckstein hoort eveneens tot de mogelijkheden.

Ik heb een topweek gehad, veel geleerd, de therapeuten zijn erg deskundig op hun vakgebied!

Is je interesse gewekt en wil je meedoen, meld je dan aan via ons kuuroverzicht:

 Agenda detox kuren en aanmelden.

Back To Top