Content voor Ingelogde Gebruikers

Tijdens de detox kuur van zondag 19.00 uur tot vrijdag 13.00 uur bieden wij een gevarieerd programma waaraan iedereen vrij is om deel te nemen. Niets is verplicht. Je hoeft niets, je mag wel van alles. Iedere morgen beginnen wij oftewel met een (stilte)wandeling of lichaamsoefeningen. Wij bieden de materialen voor schilderen, boetseren e.d.. Je mag onbeperkt gebruik maken van onze fietsen, infrarood sauna, onze fitness apparatuur, de massagestoel, de buiten-jacuzzi en onze houtgestookte buitensauna.

Behandelingen

Alle deelnemers bieden wij op maandag een consult met de natuurgeneeskundige op basis van iriscopie. Ben je vaker geweest dan kun je dit vervangen door een check-up plus massage of door een totale lichaamsmassage of een andere natuurgeneeskundige behandeling. Op dinsdag en donderdag bieden wij therapeutische lichaamsmassages van 45 minuten per behandeling. Een therapeutisch consult over levensgebieden zoals werk en relaties, rouwverwerking of persoonlijke ontwikkeling is, tijdens de weekkuur, bij de basisprijs inbegrepen. Wij bieden, zonder meerkosten, een lever- en galkuur. We bieden tevens mogelijkheden voor een dagelijks klysma en leverpakkingen zonder meerkosten. Naar behoefte bieden we ontspannings- en visualisatieoefeningen

Ik zal dit nooit vergeten, ik weet zeker dat mijn leven een andere gezondere richting op gaat

Begeleiding

De detox kuur wordt begeleid door een team van professionals; de natuurgeneeskundige Joke Anders www.jokeanders.nl  en Hannij Spruijt www.iriscopie.spruijt.nl een 3-tal massagetherapeuten t.w. Liesbeth Meijer www.praktijkheilzaam.nl  en Jozien Dekker www.pvet.nl,  en Hanneke Bouman. De dagelijkse leiding is in handen van Helma Banken, hypnotherapeute, en Gerard Haverkate, psychosociaal therapeut.

Gerard Haverkate en Helma Banken

De begeleiders zijn dienstbaar aan jouw proces. Fijn dit zo de hele week en bij alle begeleiders te ervaren.

Mild vasten of sapvasten? Rijstvasten of Budwig vasten? Wel of geen leverkuur?

Dagelijks serveren wij biologische sappen vers bereid met de slowjuicer en “s avonds een vers soepje. Bij de Bankenhoeve bieden wij naast een volledige sapkuur de mogelijkheid om na enkele dagen over te schakelen op het z.g. rijstvasten of op een Budwig kuur. Ook gedurende de hele kuur is mild vasten mogelijk.  Dit is met name van belang voor mensen die medicatie moeten nemen met vast voedsel of voor mensen die heel slank zijn maar toch lichamelijk (en/of geestelijk) willen reinigen. De aard en inhoud van de kuur kan op maandag tijdens jouw individueel consult met de natuurgeneeskundige worden besproken en in overleg vastgesteld. Dus twijfel je of je wilt sapvasten of mild vasten, bespreek dit dan in een natuurgeneeskundig consult. Als je niet eerder een uitgebreide leverreiniging hebt gedaan en je wilt voor het eerst hieraan meedoen dan stellen wij een positief advies door de natuurgeneeskundige verplicht.

Interieur houtgestookte buitensauna

Bij ons gaat het heel goed. Nog altijd onder het gewicht en nog steeds niet roker… De nieuwe wijze van eten is top…Kortom een van de betere weekends (met gezond resultaat) in ons leven.

Themaweken

1. Yoga themaweken: In deze weken wordt er dagelijks yoga aangeboden. Deelname aan de yoga is vrijblijvend. Yoga geeft een extra stimulans aan het reinigingsproces tijdens de kuur en draagt bij aan het meer tot jezelf komen, beter te leren ontspannen, meer bewustzijn te ontwikkelen van het eigen lichaam, soepeler te worden en je meer bewust te worden van de relatie tussen lichaam en geest. De yoga asana’s ondersteunen vooral de fysieke reiniging terwijl de adem- en ontspanningsoefeningen mentaal voor rust en ruimte zorgen.

Marijntje Lazet (week 26 – 31 juli 2020) geeft Yin yoga, de meer rustige en meditatieve vorm van yoga.

In de Hatha Yoga lessen van Nadia van Raam (week 12 – 17  juli 2019) staat liefdevol omgaan met jezelf en genieten van de yoga…centraal.

Tijdens de lessen van beide yogadocenten ligt de nadruk op het ondersteunen van het orgaan (darmen, lever, galblaas of nieren) dat die kuurdag centraal staat, door het stimuleren van de meridianen (energiekanalen) die met dit orgaan in verbinding staan”.

3. Vitaliteit: In deze kuurweek (31 mei – 5 juni 2019) besteden we extra aandacht aan het thema Vitaliteit door een relatie te leggen tussen gezondheid, gezonde voeding (vitaal en fatale voeding), energiegevers en energievreters. Dagelijks wordt een workout aangeboden.

4. Spiritualiteit: in deze kuurweek (27 september – 2 oktober 2020) worden alle maaltijden in stilte gehouden en wordt dagelijks lichaamswerk en meditatie aangeboden. Deze lessen worden gegeven door Gerard Haverkate.

5. ZhiNeng QiGong is een  Chinese bewegingsleer. De dagelijkse lessen Chi Neng in de week van 14 – 19 juni 2020 worden gegeven door Sandra Ruben. De lessen in de week van 23 – 28 augustus worden gegeven door Hella Verbeek. Het is een trainingmethode waarbij je tijd en aandacht besteed aan het laten stromen en sterk  maken van de levensenergie (Qi) in je lichaam zodat het lichaam energiek, soepeler en gezonder wordt.

Workshop Voeding

Wij bieden tijdens alle kuren, zowel de week- als de weekendkuren, een informatieve Workshop aan over emotionele eetpatronen, vitale en fatale voeding maar ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen. We stemmen de workshop af op de behoeftes van onze kuurgasten. Iedereen is vrij om hieraan deel te nemen.

Uiterwaarden

Lever- en galkuur

Interval training stimuleert de vetverbranding

De leverreiniging is een van de meest waardevolle en effectieve methoden om je gezondheid terug te krijgen. Door de galkanalen van de lever en de gal te reinigen, kan de lever haar belangrijkste functie, reiniging en energieproductie, beter uitoefenen. Bij de Bankenhoeve bieden wij de mogelijkheid, aan diegenen die dit advies van de natuurgeneeskundige krijgen, om op dinsdag mee te doen aan een lever- en galkuur. Deze kuur is bij de prijs inbegrepen. Desgewenst geven wij ook adviezen voor een eventuele follow-up.

Extra therapeutisch consult?

Bij behoefte aan extra therapeutische verdieping kan tegen gereduceerde kosten (50 euro) een extra therapie sessie zoals een een consult Rouw en Verlies bij Rouwconsulente Gemma Oomen, een acceptatiebehandeling, een behandeling voor groot verdriet of Dorntherapie behandeling voor wervel- en gewrichtscorrectie bij Jozien Dekker, een chakrabehandeling, Dorntherapie  of een healing bij Liesbeth Meijer, een spiritueel tarot consult bij Marietje van den Akker-Gerritsen  afgesproken worden. Een detox gezichtsbehandeling kun je, sinds kort, boeken bij July van schoonheidssalon Be a queen pal tegenover de Bankenhoeve. Een schoonheidsbehandeling door Romy staat garant voor optimaal genieten en ontspanning. Haar salon is gevestigd op loopafstand van de Bankenhoeve,  Schoonheidssalon Zuiver en Ontspannen. 

Ik heb een topweek gehad, veel geleerd, de therapeuten zijn erg deskundig op hun vakgebied!

Is je interesse gewekt en wil je meedoen, meld je dan aan via ons kuuroverzicht:

 Agenda detox kuren en aanmelden.

Scroll naar boven