Skip to content

Tijdens de detox kuur van zondag 19.00 uur tot vrijdag 13.00 uur bieden wij een gevarieerd programma waaraan iedereen vrij is om deel te nemen. Niets is verplicht. Je hoeft niets, je mag wel van alles. Iedere morgen beginnen wij oftewel met een (stilte)wandeling of lichaamsoefeningen. Wij bieden de materialen voor schilderen, boetseren e.d.. Je mag volop gebruik maken van onze fietsen, infrarood sauna, onze fitness apparatuur, de massagestoelen, de buiten-jacuzzi en onze houtgestookte buitensauna, die we bij voldoende belangstelling elke avond stoken.

Behandelingen

Alle deelnemers bieden wij op maandag de mogelijkheid om een consult te boeken bij de natuurgeneeskundige Hanny Spruijt op basis van iriscopie. Ben je vaker geweest dan zou je dit kunnen vervangen door een heerlijke massage.

Vlnr: Hanny Spruyt, Liesbeth Meijer, Gerard Haverkate, Helma Banken, Hanneke Bouman, Jozien Dekker
Vlnr: Hanny Spruyt , Liesbeth Meijer, Gerard Haverkate, Helma Banken, Jozien Dekker, Hanneke Bouman

 

Op dinsdag, woensdag en donderdag bieden wij therapeutische lichaamsmassages aan van 45 minuten per behandeling door ervaren professionele massagetherapeuten. Een psychotherapeutisch consult is er vrijblijvend en zonder meerkosten voor ieder die dit nodig heeft tijdens de weekkuren. Wij bieden eveneens, zonder meerkosten, een lever- en galkuur en mogelijkheden voor dagelijks klysma en leverpakkingen.

Ik zal dit nooit vergeten, ik weet zeker dat mijn leven een andere gezondere richting op gaat

Begeleiding

De detox kuur wordt begeleid door een team van professionals; de natuurgeneeskundige  Hannij Spruijt www.iriscopie-spruijt.nl ,   de shiatsu therapeute Hanneke Bouman. en de massagetherapeuten Liesbeth Meijer www.praktijkheilzaam.nl  en Jozien Dekker www.pvet.nl en Rianne Wijninga www.aardsenhemels.nl,  De dagelijkse leiding van alle kuren is in handen van Helma Banken, therapeute, en Gerard Haverkate, psychosociaal therapeut.

Helma Banken en Gerard Haverkate met hun hondje Taxi

De begeleiders zijn dienstbaar aan jouw proces. Fijn dit zo de hele week en bij alle begeleiders te ervaren.

Detoxen: mild vasten of sapvasten? Rijstvasten of Budwig vasten? Wel of geen leverreiniging?

Dagelijks serveren wij biologische sappen vers bereid met de slowjuicer en “s avonds een vers soepje. Bij de Bankenhoeve bieden wij naast een volledige sapkuur de mogelijkheid om na enkele dagen over te schakelen op het z.g. rijstvasten of op een Budwig kuur. Ook gedurende de hele kuur is mild vasten mogelijk.  Dit is met name van belang voor mensen die medicatie moeten nemen met vast voedsel of voor mensen die heel slank zijn maar toch lichamelijk (en/of geestelijk) willen reinigen.

Als je voor de eerste keer komt detoxen kan de aard en inhoud van de kuur op maandag tijdens jouw individueel consult met de natuurgeneeskundige Hanny Spruijt worden besproken en in overleg vastgesteld. Dus twijfel je of je wilt sapvasten of mild vasten, bespreek dit dan in een natuurgeneeskundig consult. Als je niet eerder een uitgebreide leverreiniging hebt gedaan en je wilt voor het eerst hieraan meedoen dan stellen wij een positief advies door de natuurgeneeskundige/iriscopiste verplicht.

Interieur houtgestookte buitensauna

Bij ons gaat het heel goed. Nog altijd onder het gewicht en nog steeds niet roker… De nieuwe wijze van eten is top…Kortom een van de betere weekends (met gezond resultaat) in ons leven.

Themaweken

1. Yoga themaweken: In deze weken wordt er dagelijks yoga aangeboden. Deelname aan de yoga is vrijblijvend. Yoga geeft een extra stimulans aan het reinigingsproces tijdens de kuur en draagt bij aan het meer tot jezelf komen, beter te leren ontspannen, meer bewustzijn te ontwikkelen van het eigen lichaam, soepeler te worden en je meer bewust te worden van de relatie tussen lichaam en geest. De yoga asana’s ondersteunen vooral de fysieke reiniging terwijl de adem- en ontspanningsoefeningen mentaal voor rust en ruimte zorgen.

Silvia van der Cammen (week 19 – 24 mei 2024) geeft tijdens een kuur die begeleid wordt door Gerard en Helma dagelijks hatha yoga.

In de Hatha Yoga lessen van Nadia van Raam (week 2 – 7 juni 2024) staat liefdevol omgaan met jezelf en genieten van de yoga…centraal. De dagelijkse leiding van deze kuur ligt in handen van Gerard en Helma.

Tijdens de lessen van de yogadocenten ligt de nadruk op het ondersteunen van het orgaan (darmen, lever, galblaas of nieren) dat die kuurdag centraal staat, door het stimuleren van de meridianen (energiekanalen) die met dit orgaan in verbinding staan”.

2. Thema Sportvasten: kuurweek (28 juli – 2 augustus 2024) met een dagelijkse workout gericht op een vergroting van de vitaliteit. De lessen worden gegeven door een ervaren sportdocente.,

3. Rust en inspiratieweken (30 juni – 5 juli en 8 – 13 september 2024) hierbij ligt het accent ligt op meditaties en visualisaties met als doel innerlijke rust vinden en spiritkwaliteiten opwekken.

5. Kuurwandelweken (28 april – 3 mei 2024 en 18 – 23 augustus 2024) waarin wij onze liefde voor het mooie Land van Maas & Waal willen delen door elke ochtend een fraaie wandeling van ongeveer 1.5 uur aan te bieden in steeds weer een ander wandelgebied in het Land van Maas & Waal

Individueel advies Voeding

Wij bieden tijdens alle kuren, zowel de week- als de weekendkuren, de mogelijkheid om je individueel te laten adviseren over voeding of over emotionele eetpatronen, vitale en fatale voeding maar ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen.

Uiterwaarden

Lever- en galkuur

Interval training stimuleert de vetverbranding

De leverreiniging is een van de meest waardevolle en effectieve methoden om je gezondheid terug te krijgen. Door de galkanalen van de lever en de gal te reinigen, kan de lever haar belangrijkste functie, reiniging en energieproductie, beter uitoefenen. Bij de Bankenhoeve bieden wij de mogelijkheid, aan diegenen die dit advies van de natuurgeneeskundige krijgen, om op dinsdag mee te doen aan een lever- en galkuur. Deze kuur is bij de prijs inbegrepen. Desgewenst geven wij ook adviezen voor een eventuele follow-up.

Extra therapeutisch consult?

Bij behoefte aan extra therapeutische verdieping kan tegen gereduceerde kosten (60 euro) een psychotherapie- of coaching sessie geboekt worden bij Gerard Haverkate of bij Helma Banken. Bij voldoende belangstelling organiseren wij een workshop Familieopstellingen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Een acceptatiebehandeling, een behandeling voor groot verdriet of Dorntherapie behandeling voor wervel- en gewrichtscorrectie (60 euro) kun je boeken bij Jozien Dekker, een chakrabehandeling, Dorntherapie  of een healing (60 euro) bij Liesbeth Meijer, een sessie Adem Coaching (1.5 uur 75 euro)of een Merkaba Healing (60 eur) bij Rianne Wijninga, een spiritueel tarot consult bij Marietje van den Akker-Gerritsen . Een detox gezichtsbehandeling kun je boeken bij Jhuly van schoonheidssalon Be a queen pal tegenover de Bankenhoeve. Coaching met Paarden door Barbara Eckstein hoort eveneens tot de mogelijkheden.

Ik heb een topweek gehad, veel geleerd, de therapeuten zijn erg deskundig op hun vakgebied!

Is je interesse gewekt en wil je meedoen, meld je dan aan via ons kuuroverzicht:

 Agenda detox kuren en aanmelden.

Back To Top